(0)

Sex, frihed og fatwa

e-bok


I sex, frihed og fatwa kommer vi rundt i verden: Til Zimbabwe, Sarajevo, Nigeria og London. Vi mÞder algierske terrorister og sydafrikanske forfattere. Vi tilbringer en nat i den hellige by Mekka sammen med Salman Rushdie og ayatollah Khomeini, og vi bevÊger os rundt blandt eksiliranere i Europa. Her er bÄde mÞder med dÞden og oplevelser af lykke, f.eks. ved at bevÊge sig hen over kloden i et fly. Sex og kÊrlighed mÞder vi ogsÄ overalt pÄ jorden.

Men hvor forskellige bogens essays er, sÄ er de bundet sammen af spÞrgsmÄlet om frihed. Hvad enten der er tale om manglen pÄ frihed ved religiÞs dogmatisme eller friheden ved at finde sig selv. Det handler om ytringsfrihed og det fÊllesmenneskelige. Om at vogte sig for det totalitÊre, drÞmme stort og flyve hÞjt. Og om litteraturens mulighed for at sÊtte mennesker fri.

Uddrag af bogen

Et par mÄneder fÞr min far dÞde, havde jeg udgivet en temmelig selvbiografisk bog om min opvÊkst. Det var en opvÊkst, der ikke blot var prÊget af min mors sygdom, nej, hendes manio-depressivitet opslugte den. Fra otte-ni Ärs alderen besÞgte jeg hende pÄ Äbne og lukkede psykiatriske hospitalsafdelinger. I huset, hvor vi boede, kom omtrent ingen gÊster, og der svÊvede en dyster hemmelighed over det og os: Min mors sygdom.

Om forfatteren

Helle Merete Brix (fĂždt 1959) er freelancejournalist, forfatter og litteraturanmelder ved Weekendavisen. Fast tilknyttet Human Rights Service i Oslo og Den Korte Avis som kommentator. Har tidligere udgivet blandt andet "Mod MĂžrket: Det Muslimske Broderskab i Europa" (Trykkefrihedsselskabets Bibliotek, 2008), "Fri Tale" (Gyldendal, 2005) og "I Krigens Hus" (Hovedland, 2003).