(206)

Shadow Army

ljudbok och e-bok


En terroraktion mod den danske ambassade i Islamabad drĂŠber 11 mennesker - heriblandt ambassadĂžren og en amerikansk oberst. Angrebet er planlagt og udfĂžrt af Al Qaida's eliteenhed, Shadow Army, med topterroristen Mohammed Jamal Azzam i spidsen.

Tre patruljer fra jÊgerkorpset indsÊttes i den hemmelige, amerikanske ledede Task Force Black, som har til formÄl at eliminere hÞjtstÄende Al Qaida-medlemmer. De danske elitesoldater forbereder en operation i de uvejsomme bjerge mellem Afghanistan og Pakistan for at fÄ ramt pÄ Mohammed Jamal Azzam, men Al Qaida viser sig stÊrkere end antaget, og det kommer til en voldsomt ildkamp, hvorunder flere jÊgersoldater bliver drÊbt.

Den 34-Ärige jÊgersoldat Michael Plessner, sÄres hÄrdt og slipper kun vÊk med nÞd og nÊppe. Et par dÞgn senere bliver han i bevidstlÞs tilstand fundet af en 14-Ärige afghansk dreng, Jahwed, som bringer ham til sin landsby. Her bliver Plessner omfattet af den lokale stammekultur, som indebÊrer, at landsbyboerne beskytter ham med deres eget liv som indsats.

Men det rygtes, at Plessner holder sig skjult i landsbyen og Al Qaida-cellen vender tilbage i et forsÞg pÄ at tilfangetage og halshugge ham. En ny blodig konfrontation venter. Efterfulgt af en hÊsblÊsende flugt over de Þde bjerge.

"Shadow Army" er Thomas Rathsacks romandebut, og han skriver sig direkte ind i en international tradition for thrillere, som handler om elitesoldater pÄ skarpe operationer.


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: