(0)

SIBYLLERNES KAMP I VATIKANET

e-bok


Sibyllernes kamp i Vatikanet er en bog, der bedst kan karakteriseres som en fagbog for Rom-nĂžrder, en turguide ind i Vatikanets hemmeligheder og en science fiction-roman. Den er ikke for sarte sjĂŠle og giver et indblik i, hvorfor kvinder ikke er anset som vĂŠrdige til prĂŠsteembedet i den katolske kirke. Bogen handler om en dansk protestantisk prĂŠst Niels, der besĂžger sin gode ven kardinal Arezzo i Rom tĂŠt pĂ„ et pavevalg. Den gamle prĂŠst har abdiceret, og en ny skal vĂŠlges. Arrezzo er det, man kalder ”papabile”, pavekandidat, men han er samtidig en kontroversiel figur med mange moderne meninger, som han ikke er bleg for at udtrykke. Derfor er der folk inden for murene, der vil ham til livs. Bogen er skrevet med udgangspunkt i en rĂŠkke faktuelle begivenheder.

Uddrag af bogen

Kardinalen var en kendt figur i Italien. Han havde ofte vÊret pÄ TV, hvor han havde talt meget om sine uenigheder med Vatikanet. For Arezzo mente, det var Guds plan, at ogsÄ prÊster skulle mangfoldiggÞre sig. Og ikke leve som muldvarpe under jorden uden at mÊrke glÊden ved livet sammen med et andet menneske. Engang, da Arezzo udtalte det pÄ TV, bad han den almindelige italiener om at vurdere: Hvem ville de helst have som deres prÊst? En prÊst, som bÄde var far og Êgtemand? Eller en prÊst, som ikke kendte familierne i sognets liv og dens kampe pÄ egen krop? Hvem af de to typer kunne vÊre rollemodel for den almindelige italiener?

Om forfatteren

Tina Hastrup von Buchwald er sogneprĂŠst i Blistrup med sĂŠrlig interesse for italiensk renĂŠssance, Rom og Vatikanet. Hun er fĂždt i BĂŠrum, Norge, i 1969 og har bl.a skrevet Kristendom og tykke mĂŠnd. Hun har sat danske tekster pĂ„ Jules Harts dokumentarfilm Pink smoke over the Vatican i 2013 og har netop redigeret antologien PrĂŠstebĂžrn – mellem glĂŠde og alvor. Sibyllernes kamp i Vatikanet er hendes niende bog.