(1)

Sidste billede

e-bok


Isabella Sommita, verdensberĂžmt sopran, verdensberĂžmt temperament – kan en portrĂŠtmalerinde som Troy Alleyn Ăžnske sig et mere fascinerende motiv? Da Troy og hendes mand Roderick Alleyn modtager et brev fra den berĂžmte sangerindes utroligt velhavende ven, hvori han inbyder dem til sin luksusejendom pĂ„ en lille Ăž i Lake Waihoe, og samtidig anmodeder Troy om at male sangerinden, der opholder sig pĂ„ Ăžen, tager de imod indbydelsen uden tĂžven – ogsĂ„ fordi Scotland Yard har bedt Alleyn undersĂžge de nĂŠrmere omstĂŠndigheder ved de kompromitterende fotografier af divaen, som en vis ”Strix” forsyner verdenspressen med.

Troy og Alleyn skal snart opdage, at Waihoe Lodge pÄ den lille Þ i en af New Zealand smukkeste omrÄder lever op til alt, hvad dens ejer har stillet dem i udsigt. Ydermere skal den danne rammen om en privat fÞrste-opfÞrelse af en opera komponeret af en af La Sommitas unge protegeer. Et udvalgt selskab af musikkyndige og andre celebre gÊster er indbudt 
 efter en hÞjst uheldig forestilling forlader La Sommita stÊrkt oprevet salonen og bliver kort efter fundet dÞd i sit sovevÊrelse. Men en stilet gennem hjertet er et Strix fotografi spiddet til hendes lig.

Med et hus fuldt at mistÊnkte, fuldstÊndigt isoleret fra omverdenen pÄ grund af en af de pludselige storme, der med mellemrum raser over sÞen, stÄr Alleyn over for en af sine vanskeligste opgaver.