(0)

Simon begynder

e-bok


Den unge mand Simon gÄr drÞmmende igennem livets tÄge, mens han prÞver krÊfter med virkeligheden. Den svÊre kÊrlighed og frygten for at blive bundet til en kvinde af en uÞnsket graviditet fÄr ham til at stikke til sÞs, hvor drÞmmene om at blive digter blot styrkes.

"Simon begynder" er Gustaf Munch-Petersens eneste roman. Den er fortalt i impressionistiske brudstykker og tegner et levende og smukt portrĂŠt af en ung mands famlen gennem tilvĂŠrelsen.

Gustaf Munch-Petersen var et sĂžgende menneske. Efter afbrudte filosofi- og psykologistudier i KĂžbenhavn arbejdede han i GrĂžnlands kryolitminer. Senere studerede han zoologi samt kunst- og religionshistorie i Lund, og sidelĂžbende udviklede han sin sĂŠrlige surrealistiske stil som forfatter. Hans uro voksede, jo mere han lĂŠrte, og Munch-Petersen fandt det vanskeligt at forene sin umiddelbart idylliske tilvĂŠrelse med en verden i flammer. I 1938 meldte han sig til Den Internationale Brigade, hvor han i 1938 faldt i den spanske borgerkrig. Gustaf Munch-Petersen blev kun 26 Ă„r gammel.