(0)

Sinisen kammarin uni

e-bok


Mielikuvituksen lentoa karjalaisista syrjÀkylistÀ, unenomaista fantasiaa ja erikoisia ihmiskohtaloita!

PikkukylÀn poika on ihastunut Mariin, mutta tyttöÀpÀ tavoittelee toinenkin mies. Vanhapiika Manta viettelee kylÀn nuoret pojat yksi kerrallaan. Ja parantaja Tiitus on huolissaan tyttÀrestÀÀn, joka on varttumassa kauniiksi naiseksi sekÀ isÀnsÀ murheeksi ettÀ ylpeydeksi. Katkelmat muodostavat mielenkiintoisen, elÀmÀn koko kirjon ja kiron kattavan kertomuskudelman, joka maistuu unenomaiselta.

Anekdootteja Karjalan asukkaiden intohimoista, toiveista ja salaisuuksista. Lyhyet kertomukset tempaavat mukaansa menneisiin syrjÀkylien asukkaiden elÀmiin, yhtÀ vÀrikkÀisiin kuin rikkaisiinkin.

Viljo Kojo (1891 - 1966) oli tuottelias suomalainen kirjailija, toimittaja ja monipuolinen kuvataiteilija. HÀn syntyi Laatokan rannalla Kaukolassa ja kirjoitti monia karjalaisaiheisia romaaneja. Niiden lisÀksi Kojo julkaisi boheemiromaaneja ja runoja, ja kuvataiteilijana hÀn kuului ekspressionistiseen Marraskuun ryhmÀÀn. LisÀksi Kojo työskenteli sanomalehtitoimittajana ja pilapiirtÀjÀnÀ. Kojo sai valtion kirjallisuuspalkinnon kuudesti (1919 - 1957), Pro Finlandia -kunniamerkin (1948) ja Aleksis Kiven palkinnon (1949).