(0)

Siva skriget

e-bok


Et skrig – monotont og frygteligt – bryder stilheden. Major Percy McDuff hþrer det og ved med det samme, at et nyt mord har fundet sted. Han bliver ringet op af reporteren Sylvia Witch, som fortéller, at hun har overvéret et mord i Londons undergrundsbane. Begivenhederne tager fart, og i alt myrdes fire ménd og en kvinde. Farverige personligheder rodes ind i historien – blandt andet taxachauffþren Sorte Nelly, skuespillerinden Monica Browne og kriminalinspektþr Patrick O‘Neill – men vil det lykkes at finde frem til, hvem morderen er?

"Sivaskriget" er en kriminalroman, der fþrst blev opfþrt som radiohþrespil i 1950‘erne med stor succes og hþje lyttertal til fþlge. Den er skrevet af den danske forfatterinde Else Faber, men udgivet under det engelskklingende pseudonym Cecil Burton.

Else Faber blev fÞdt i Är 1900 i KÞbenhavn. Hun blev student i 1919 og arbejdede derefter i nogle Är som kontorist, men hun ville vÊre skribent og kom til at arbejde som redaktÞr, journalist og oversÊtter. I 1943 debuterede hun som forfatter, og skrev derefter en lang rÊkke af bÞger til bÄde voksne og bÞrn samt flere populÊre radiohÞrespil. Else Faber dÞde i 1988.