(0)

Skibets kavalkade. Sejlskibe gennem tiden

e-bok


"Havets betydning som fremtidens samfÊrdselsvej foresvÊvede allerede Archimedes, pÄ hvis udÞdelige lov al skibsbygning hviler. Det vÄde elements evne til at bÊre ubegrÊnsede byrder uden at trÊttes eller slides deraf, dets evne til at modstÄ alle ydre pÄvirkninger, undtagen svÊre kuldegrader, gÞr det til en transport-, handels- og hÊrvej af fÞrste rang."

SĂžofficer E.J. Saabye fortĂŠller om sejlskibets spĂŠndende historie. Bogen begynder helt tilbage ved det gamle Egyptens sĂžgĂ„ende skibe og slutter i 1870‘erne, hvor de dampdrevne skibe begyndte at vinde indpas. Bogen "Skibets kavalkade: Fra damp- til atomdrevne skibe" fortsĂŠtter, hvor denne bog slipper, og fortĂŠller om skibenes historie i slutningen af 1800-tallet og op i gennem 1900-tallet.

E.J. Saabye var en dansk kontreadmiral i sĂžvĂŠrnet og forfatter. Han har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om sejlads og livet i det danske sĂžvĂŠrn. E.J. Saabye tjente i sĂžvĂŠrnet i 48 Ă„r og var blandt andet til stede den skĂŠbnesvangre 9. april 1940, hvor Danmark blev besat af Tyskland.