(0)

Skjult af skoven

ljudbok


Året er 1219, og den 18-Ă„rige Svend er draget med kong Valdemar til Estland. Kongens hĂŠr vinder slaget ved Lyndanise – det nuvĂŠrende Tallin. Efter slaget drager Svend med nogle af sine landsmĂŠnd videre ind i landet for at plyndre landsbyerne, men der gĂ„r ikke lang tid, fĂžr dĂžd, voldtĂŠgt og plyndring bliver for meget for den unge mand, der stikker af fra de andre danskere og skjuler sig i skoven. Men kan man flygte fra sin fortid og de grusomheder, man har begĂ„et?

”Skjult af skoven” er andet bind i trilogien om Svend Pindehugger og livet i middelalderen, der begyndte med ”Som landet lĂ„â€. Bogen udkom fĂžrste gang i 1993.

Svend Pindehugger

I begyndelsen af 1200-tallet ser den 7-Ă„rige Svend sin far blive drĂŠbt og sin mor og sĂžster blive bortfĂžrt, da den landsby, de bor i, bliver plyndret. Da Svend bliver 18, drager han med Kong Valdemar i krig i Estland. Året er 1219, og det bliver begyndelsen pĂ„ fortĂŠllingen om Svend Pindehugger og livet i middelalderen.

Lars-Henrik Olsens historiske roman-trilogi er en dramatisk fortĂŠlling om krig og kĂŠrlighed til bĂžrn og unge fra omkring 12 Ă„r.

Den danske forfatter Lars-Henrik Olsen (f. 1946) er oprindeligt uddannet cand.scient. i zoologi fra KĂžbenhavns Universitet, men har sidelĂžbende arbejdet som forfatter. Han fik sin litterĂŠre debut i 1976 – det samme Ă„r som han blev fĂŠrdig med sin uddannelse – med bogen ”Ulvene”. Lars-Henrik Olsen har udover forfattergerningen blandt andet arbejdet pĂ„ Zoologisk Museum, vĂŠret redaktĂžr og arbejdet som freelancer med naturfilm for DR. I 1999 valgte Olsen at hellige sig jobbet som forfatter samt sin foredragsvirksomhed.