(0)

Skorpionklubben og Olsen-banden

e-bok


Skorpionklubben overvĂŠrer optagelser til en Olsen-bandefilm pĂ„ Vesterbro, men det udvikler sig hurtigt til et nyt mysterium – de fire tager straks affĂŠre. Denne gang drejer det sig om en mordgĂ„de, der muligvis har politisk karakter.

Den danske forfatter Iben Melbye (f. 1943) er uddannet bibliotekar fra Norges biblioteksskole og har studeret kultursociologi ved KÞbenhavns Universitet. Melbye fik sin litterÊre debut i 1975 med bÞrnebogen "Uro i LammekÞbing", der samtidig er det fÞrste bind i serien om Skorpionklubben. Hun startede ud med at skrive bÞrnebÞger, men har siden udgivet bÄde ungdoms- og voksenbÞger.

I mange Ă„r var forfatteren aktiv i bestyrelser i Dansk Forfatterforening, i bestyrelsen i PEN og i Retspolitisk Forening.

"Skorpionklubbens nye bind nÄr lÊngere end de andre nÊvnte seriebÞger, selv om denne serie overholder de samme spilleregler og leverer de samme effekter til spÊndingsbehovet (udspionering, tilfangetagning osv.) Den afgÞrende forskel ligger i selve plottet, kriminaliteten er udtrykkeligt fremkaldt af kryptofascistiske politiske bestrÊbelser i borgerskabet og smÄborgerlige lag med reaktionÊre samfundsforestillinger." (SÞren Vinterberg, Information.)

Iben Melbyes "Skorpionklubben" er en bogserie om vennerne Sven, Kirsten, Ejnar og Lisbet, der i deres detektivklub gÄr sammen om at opklare det ene mysterium efter det andet.