(0)

Skovenes dyb

ljudbok och e-bok


Året er 1061. Kyrsti hedder den unge enkefrue. Hun skal giftes med ejeren af Révebroch, Jekkel Storch. Det er et arrangeret égteskab, men betydningsfuldt.

Kongen, Svend EstridsÞn, arrangerer det sÄledes, at den unge kvinde og hendes to bÞrn ledsages af kongens skatteopkrÊver pÄ vejen fra Skanderborch til RÊvebroch. Samtidig er de to hirdmÊnd, Nilaus Fylgje og SvÞgge Skunk med for at beskytte selskabet.

Alligevel gÄr det galt. Et sted i de jyske skove bliver de angrebet af en rÞverbande anfÞrt af kÊltringen Hanekam. Nilaus tages til fange. Det samme gÞr bÞrnene, hvorimod kongens skatteopkrÊver slipper af sted med skatten - og med den unge enkefrue.

Alt hÄb er nÊsten ude. Den eneste, fru Kyrsti mener at kunne stole pÄ, er hirdmanden Nilaus. Som er taget til fange. Mens skovene synes at lukke sig om ethvert hÄb.

Ole Henrik Laub skildrer i en rÊkke uafhÊngige romaner overgangen fra vikingetid til bondesamfund og kristen middelalder. De foregÄende bind: Vibens skrig, Gudernes dÞd og Vindenes alter.

vikinger, historie, kristendom, middelalderen, kongemagt, rĂžvere, bedrageri, Danmark, 1060-1069


UpplÀsare: Ole Rabendorf

LĂ€ngd: