(0)

Skrub af Villy

e-bok


Villy er vokset op pÄ det tÊtbefolkede NÞrrebro, hvor de fleste har problemer og de fÊrreste har penge. Da han er 17 Är, fÄr han plads som ung mand i huset i et fint hjem i smukke og naturskÞnne Rungsted. Det er ikke nemt for Villy at vÊnne sig til de anderledes normer og vÊrdier hos den velhavende familie. Vil han nogensinde kunne passe ind her, hvor der kun er én, der er begejstret for ham?

Charlotte Blay, fÞdt 1938, dansk bÞrne-, ungdoms- og voksenforfatter. Det lange, produktive forfatterskab tÊller ogsÄ en rÊkke sangtekster for Poul KjÞller (heriblandt 'Min rokketand') og manuskripter for Danmarks Radio.

Charlotte Blay har isÊr ladet sig inspirere af sin store bÞrneflok og deres spilopper, samt af sine mange rejser jorden rundt. Her har hun blandt andet boet hos masaikrigerne i Afrika og indianerne i Rocky Mountains, levet blandt gadebÞrn i Honduras og spist myrer hos de indfÞdte i Australien. Derudover har hun redet tvÊrs over Island og kÞrt slÊdehunde i GrÞnland. Natur og dyr spiller, ikke overraskende, en stor rolle i forfatterskabet. Gennem Charlotte Blays personlige erfaringer bliver fortÊllingerne nÊrvÊrende og forstÄelige. Hun gÞr bÞrn og unge klogere pÄ sig selv og deres nÊrmeste, nÄr hun eksempelvis inddrager tematikker som alderdom, venskaber, skilsmisse, dÄrlig Þkonomi og mobning.

Charlotte Blay har fÄet en rÊkke fremtrÊdende priser for sine bÞger, bl.a. Kulturministeriets bÞrnebogspris og Drassows fredspris. LÊs mere pÄ hjemmesiden www.blay.com.