(0)

Skyggelandet

ljudbok


"Velskrevet japansk roman om had, kĂŠrlighed og livet efter dĂžden." - Litteratursiden

Harada skriver manuskripter til tv-serier. Han er relativ succesfuld, men er nyligt blevet skilt fra sin kone, sĂ„ han nu bor til leje i en kontorbygning midt i Tokyo. En aften fĂžler han en sĂŠr kulde og bestemmer sig for at se, hvor mange der egentlig er i bygningen efter arbejdstid. Kun Ă©t vindue er oplyst – hans eget.

Det viser sig dog, at ogsÄ kvinden Kei bor i bygningen. Hun opsÞger Harada, men da hun er lidt beruset, og Harada er i dÄrligt humÞr, afviser han hende, og sÄ forsÞger han ellers at glemme hende igen.

Haradas forĂŠldre dĂžde, da han var 12 Ă„r. En pludselig indskydelse fĂ„r ham en dag til at opsĂžge bydelen, hvor han boede med sine forĂŠldre. Her stĂžder han pĂ„ en mand, som ligner faderen, da han dĂžde. Harada bliver inviteret med hjem, og det viser sig, at hustruen ogsĂ„ ligner hans mor pĂ„ hendes dĂždsdag. Ægteparret ikke alene ligner Haradas forĂŠldre – de indhyller ham ogsĂ„ i forĂŠldrelig kĂŠrlighed, og Harada tager opmuntret hjem.

Harada ved godt, at hans forÊldre er dÞde, men kontakten med dem fÞles sÄ livgivende, at han ikke kan tro, at det er farligt for ham.

Samtidig med hans besÞg hos forÊldrene stÞder han ogsÄ pÄ Kei igen. De to indleder et forhold, men det viser sig snart, at det alligevel ikke er helt ufarligt at omgÄs de dÞde. Men han bliver draget tilbage til det mystiske par, og jo mere han ser til dem, jo mere hÊrget og slidt ser han ud.

OM FORFATTEREN

Taichi Yamada er én af de mere berÞmte forfattere fra Solens Rige. Han har skrevet flere romaner, har flere litterÊre priser pÄ cv'et. Skyggelandet er hans fÞrste roman pÄ dansk.

"...en fascinerende og anderledes lĂŠseoplevelse om sĂžgen efter sammenhĂŠng i en fremmedgjort verden." - Bibliotekernes lektĂžrudtalelse

"... en ‘stemningsfyldt og gribende litterér gyser’" - Litteratursiden

"Taichi Yamada, fÞdt i 1934 i Tokyo, er en flittig og berÞmmet japansk forfatter. Med den korte, men koncentrerede roman Skyggelandet er det let at fornemme den drevne manuskriptforfatter til tv og film. Handling og menneskeskildring passer sammen som hÄnd i handske." - Jyllands-Posten, 5 stjerner


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: