(0)

Slaven Ajan

ljudbok och e-bok


"Slaven Ajan" er fĂžrste bind i Ole E. Christiansens serie om den 16-Ă„rige dreng Ajan, der bor sammen med sin familie som slaver. Men Ajan drĂžmmer om andet og mere - han drĂžmmer om sit eget liv, sin egen familie og om kĂŠrligheden. Men mest af alt drĂžmmer han om friheden...

Serien om "Ajan" er en dramatisk og spĂŠndende beretning i fire bind om PalĂŠstina-jĂždernes tilfangetagelse og slavetilvĂŠrelse i Babylon for mere end 2000 Ă„r siden. Igennem de fire bind fĂžlges Ajan, der starter ud som slaver, men langsomt kĂŠmper sig ud af de kummerlige forhold – bĂ„de for ham selv, hans familie og hans elskede forlovede.

Den danske forfatter Ole E. Christiansen (f. 1935) er uddannet lÊrer og har arbejdet som bÄde lÊrer og skolebibliotekar. I 1964 udgav han sin fÞrste faglitterÊre bog under titlen "Rummet og stjernerne" om astronomi for bÞrn, og i 1976 fik Christiansen sin romandebut med bogen "Slaven Ajan", som han selv illustrerede. I 1979 modtog han Danmarks Skolebibliotekarforenings bÞrnebogspris, og netop bÞrnebÞgerne har igennem hele Christiansens forfatterskab vÊret i centrum. Det er blandt andet kommet til udtryk med bÞgerne "Skjolds mÊrkelige rejse" (1998) og den todelte serie "Heksen fra Orini" (1984).