(0)

Slipset

e-bok


Efter en herlig svirretur, kommer Paul hjem midt om natten. Han smider sit nye slips og sine klÊder og lige som han skal til at falde i sÞvn, kan han mÊrke noget. Der er nogen i sovekammeret, nogen som vil ham ondt. Det nye slips har han hugget fra kirkegÄrden og mÄske er der kommet nogen for at hente det tilbage...

Gustav Wied (1858-1914) var en nÄdeslÞs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifÞlge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandalÞse udfoldede han spÊndingen mellem borgerskabets kÞnsforskrÊkkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgÊre livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: pÄ et tidspunkt rÞg han nogle uger i fÊngsel, dÞmt for litterÊr usÊdelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsÞg pÄ at hÄndtere livets meningslÞshed med humor.

VĂŠrkernes sĂŠrlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.