(0)

Slovenien. Geografi og samfund

e-bok


"Den 22. december 1990 blev der holdt en folkeafstemning i Slovenien. Et stort flertal – 88% - gik ind for lĂžsrivelse, og i juni 1991 erklĂŠrede Slovenien sig for en uafhĂŠngig stat. Centralregeringen i Beograd pĂ„stod, at det stred mod den jugoslaviske forfatning. De sendte derfor tropper ind i landet. Lufthavnen i Ljubljana blev bombet – det fĂžrste regulĂŠre bombeangreb siden Anden Verdenskrig."

I lĂžbet af 1990’erne skete der enorme omvĂŠltninger i de tidligere kommunistiske lande i Østeuropa. Folk Ăžnskede forandring og selvstĂŠndighed fra de gamle alliancer, og i Jugoslavien blev utilfredsheden og konflikten sĂ„ voldsom, at det fĂžrte til borgerkrig. Bogen fortĂŠller om de dramatiske begivenheder set fra Slovenien, der Ăžnskede at forlade Jugoslavien og betalte en hĂžj pris for det. Bogen beskriver ogsĂ„ det slovenske samfund, kulturen, landskabet og befolkningen, sĂ„ man lĂŠrer landet at kende i alle dets afskygninger.

"Slovenien. Geografi og samfund" udkom fĂžrste gang i 1999.

Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktÞr. Han var uddannet i slavisk filologi fra KÞbenhavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at vÊre helt til i 1992, da JerntÊppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang rÊkke bÞger om russisk, sovjetisk og ÞsteuropÊisk historie.