(13)

Smeltediglen

ljudbok och e-bok


Smeltediglen fortsÊtter historien om den unge landmand Jens, der i pinsen 1859 forlader de flade lollandske marker og konen Kirsten for at rejse til Argentina. Jens er eventyrlysten og besat af at skabe sig en ny tilvÊrelse langt fra landsbyens snÊrende bÄnd.

Men Argentina er mere barskt, end Jens havde forestillet sig. Og da Kirsten beslutter sig for at krydse Atlanten og rejse ud til sin mand er de vilkÄr hun mÞder langt vÊrre end Jens har turdet rÞbe for hende.

Hvordan skal de skabe sig en lykkelig tilvÊrelse i fattigdom? De bor i en jordklinet hytte og mÄ arbejde dag og nat. Som de andre danske indvandrerfamilier er de underlagt naturkatastrofer og argentinernes modvilje, plaget af gauchoer, bandeopgÞr og sygdomme. Sammenholdet i den danske koloni er stÊrkt, men kan Jens og Kirsten holde sammen pÄ deres tilvÊrelse og deres kÊrlighed?

Smeltedigelen er den dramatiske fortÊlling om de glemte danske indvandrere, der levede og overlevede pÄ trods. Med en stÄlsat vilje og hÊnderne i den argentinske jord. En eventyrlig beretning, der fÄr en til at tro pÄ menneskehedens muligheder, passionens kraft og fremtiden.

Smeltedigelen er andet bind i Jane Aamunds slĂŠgtskrĂžnike om de dansk-argentinske indvandrere.

FÞrste bind De grÞnne skove udkom i forÄret 2008.