(0)

SMS

e-bok


Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdþde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spþgelser og meget andet. Denne samling indholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato. Det er gys, spénding, minimalisme. Historier fortalt via sms-dialoger.

Fra I morgen skal du dĂž:

Mandag

10:13

Afsender: Anonym

Jeg fulgte efter dig til morgen. SĂ„ du mig ikke?

Mandag

12:13

Afsender: Anonym

Jeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge.

Mandag

14:13

Afsender: Anonym

Nogle gange har jeg vÊret sÄ tÊt pÄ dig, at min hÄnd har strejfet din.

“SMS er, med sin brug af korte sĂŠtninger og talesprog, meget lĂŠsevĂŠrdig. Jeg er imponeret over, hvordan det er lykkedes Steen at skabe en helstĂžbt fortĂŠlling pĂ„ sĂ„ kort en tekst. Man udfordres pĂ„ sin fantasi og dermed er det nĂŠsten ikke selve teksten men lĂŠserens fortolkninger der gĂžr det helt uhyggeligt 
 Man kan fristes til at lĂŠse bogen i et strĂŠk, men det vil vĂŠre en skam. Personligt kunne jeg godt lide at reflektere over hver historie, fordi de hver isĂŠr indeholdt sĂ„ mange nuancer.”

Cats, Books and Coffee

“At lĂŠse en sms-novelle er meget anderledes end at lĂŠse en almindelig novelle. Forfatteren kommer ikke med personbeskrivelser, baggrundskulisser eller stemningsbeskrivelser. I stedet lever historien i meddelelserne, der sendes. Og det er overraskende, hvor virkningsfuldt det er i Steen Langstrups hĂŠnder. Selvom vi kun har dialogen lykkes det alligevel Langstrup at skabe stemningsfulde billeder i lĂŠserens fantasi, sĂ„ historierne fremstĂ„r helstĂžbte. Det er godt gĂ„et.”

Gyseren

“Det er bĂ„de spĂŠndende og minimalistisk, hvilket igen er noget, der klĂŠder genren, synes jeg. Fordi det enkle, i hvert fald for mig, har det med at gĂžre det uhyggelige endnu mere skrĂŠmmende. Samtidig med dette er sproget ligetil og dejligt let at lĂŠse.”

Litteraterne

“Der er gys, der er mere uhyggelige gys og sĂ„ er der Steen Langstrups versioner 
 Novellerne spiller i hĂžj grad pĂ„ det, vi ikke ved. De er let lĂŠste – og ret lette at huske bagefter, nĂ„r der kommer en sms ind pĂ„ mobilen sent om aftenen.”

BogvĂŠgten

“Sms-formen fungerer forbavsende godt pĂ„ tryk med tydelige grafiske markeringer af, hvem der siger hvad. Den enkle form, med minimale informationer til lĂŠseren, giver ekstra kul til uhyggen, fordi man selv forestiller sig det, man ikke fĂ„r at vide 
 Meget vellykket.”

LektĂžrudtalelsen

“Kan man godt lide at lĂŠse noget der ikke ligner alt andet sĂ„ er dette klart en bog der kan anbefales 
 Det er skĂžnt med noget andet end det gĂŠngse!”

Hverdagens BaggÄrd

ï»ż