(0)

Snurretoppen

e-bok


”’Hjemme’ skĂžd de snart fra sig som de dĂždes land. Og med blĂŠndende Ăžjne fulgte de kĂžbenhavnernes fĂŠrden i godvejr og blĂŠst. Og regne gjorde det nĂ„r det ikke blĂŠste. SĂ„ gik de ude med ansigterne lĂžftet mod vĂŠden og lod drĂ„ber sile ned over panden og nĂŠsen, snusede og fik vand i munden, snĂžftede og sagde: – AH!”

BrÞdrene Simon, Filip og Wulf kommer til KÞbenhavn fra Polen i begyndelsen af 1900-tallet, og de oplever en verden helt anderledes end den, de forlod i deres polske landsby. Ikke bare byen er helt anderledes med dens larm og lys, men ogsÄ de unge piger er noget helt nyt for de tre unge mÊnd. Gennem de tre brÞdres mÞde med KÞbenhavn, de vidt forskellige Êgteskaber og skÊbner oplever vi en bid af danmarkshistorien set med fremmede Þjne.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1986.

Samuel Besekow (1911-2001) var en dansk skuespiller, teaterinstruktĂžr og forfatter. Han studerede teaterhistorie i MĂŒnchen og Berlin og blev senere elev pĂ„ Det kgl. Teaters elevskole. Under anden verdenskrig mĂ„tte han flygte til Sverige, fordi han var af jĂždisk afstamning, men da han efter krigen vendte tilbage til Danmark, begyndte hans karriere for alvor at tage fart. I lĂžbet af sit liv arbejdede han ved teatre i Danmark, Norge, Sverige og Finland og var endvidere som instruktĂžr pĂ„ film og tv. Sam Besekow skrev mange bĂžger inden for forskellige genrer og blev belĂžnnet med en lang rĂŠkke prestigiĂžse priser og legater for sit store bidrag til nordisk kulturliv.