(0)

Social og sundhed

e-bok


"NÄr mennesker har det dÄrligt, mÄ det offentlige trÊde til og hjÊlpe. Det gÊlder, hvad enten folk er syge eller har svÊrt ved at klare sig Þkonomisk.

SÄdan tÊnker vi i dag. Vi lever jo i det samfund, som man har kaldt velfÊrdssamfundet. Det er et samfund, hvor mÄlet er, at alle skal have det godt, og hvor det offentlige mÄ stÞtte dem, der har brug for hjÊlp."

Man kommer nemt til at tage det for givet, at det offentlige vil stÞtte de svageste i samfundet, nÄr de har brug for hjÊlp. Hvis man bliver syg, regner man naturligvis med, at man gratis kan komme pÄ hospitalet og blive behandlet. SÄdan har det imidlertid ikke altid vÊret. Sven Skovmands bog om social- og sundhedsomrÄdet beskriver, hvordan denne vigtige del af velfÊrdssamfundet fungerer i moderne tid, og hvordan man har grebet de enkelte borgeres behov an i gamle dage.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1989.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.