(41)

Sofian maailma

ljudbok och e-bok


Menestyskirja, joka teki filosofiasta hottia!

Sofian maailma kertoo tavallisesta norjalaistytöstĂ€, 14-vuotiaasta Sofia Amundsenista, joka saa kaksi nimetöntĂ€ kirjettĂ€. EnsimmĂ€isessĂ€ kysytÀÀn ”Kuka sinĂ€ olet?” ja toisessa ”MistĂ€ maailma on perĂ€isin?”. MitĂ€ ihmettĂ€, pilaileeko joku Sofian kustannuksella?

MystisiÀ kirjeitÀ alkaa tulla yhÀ enemmÀn, ja pian Sofia huomaa pÀÀsseensÀ ainutlaatuiselle filosofian kurssille. Alberto Knoxin esittÀmiÀ filosofisia kysymyksiÀ ratkaisemalla Sofia alkaa ymmÀrtÀÀ maailmaa ja paikkaansa siinÀ.

Vuonna 1991 julkaistu Sofian maailma on kirjailija Jostein Gaarderin lÀpimurtoteos. Se on kÀÀnnetty yli 50 kielelle, ja vuonna 1995 se oli maailman myydyin kaunokirjallinen teos. SiitÀ on muodostunut klassikko, joka avaa ajattelun ulottuvuuksia kaikenikÀisille.

Teoksen nÀyttÀmösovitus sai ihastuneen vastaanoton Suomenlinnan kesÀteatterissa v. 2021.

Sami Eerolan kirjavinkistÀ:

”
todella hieno ja ihastuttava kirja, joka kuvaa monimutkaisemmat filosofiset konseptit yksinkertaisella, mutta viihdyttĂ€vĂ€llĂ€ tavalla ja joka ei pelkÀÀ kyseenalaistaa Jumalan olemassaoloa, todellisuuden luonnetta, sukupuolikysymyksiĂ€, dialektiikkaa ja jopa postmodernistista konstruktivismia tai Lego-palikoiden monipuolista kĂ€yttötapaa.”

Jostein Gaarder (s. 1952) on norjalainen kirjailija. HÀnen nuortenkirjoissaan historialliset tiedot yhdistyvÀt seikkailu- tai matkakertomukseen, ja ne sisÀltÀvÀt usein arvoituksia ja yllÀttÀviÀ kÀÀnteitÀ. Gaarder opiskeli germaanisia kieliÀ ja luterilaista teologiaa Oslon yliopistossa. Ennen ryhtymistÀÀn kirjailijaksi hÀn opetti kansalaisopistossa uskontoa ja filosofiaa.


UpplÀsare: Anni Kajos
LĂ€ngd: