(7)

Soihdunkantaja

e-bok


Uhtredin armoton paluu taistelukentille

Bernard Cornwellin Uhtred-sarja on jo edennyt kymmenenteen osaan.

Veriset taistelut ovat tauonneet ja ItĂ€-Angliassa vallitsee rauhanaika. Uhtredin vĂ€vy, Northumbriaa hallitseva viikinkiruhtinas Siggtryggr ja Mercian kuningatar ÆthelflĂŠd ovat solmineet aselevon. Suursoturi Uhtred nĂ€kee tilaisuutensa tulleen; on aika viimein lunastaa takaisin se, mikĂ€ hĂ€neltĂ€ vuosikymmeniĂ€ sitten vietiin. On aika valloittaa takaisin Bebbanburgin linnoitus.

Mutta Uhtredin suunnitelmat joutuvat pian koetukselle, kun skotit kÀyvÀt valtataisteluihin Englannin pohjoisosista ja etelÀssÀ vanha vihollinen vahvistaa joukkojaan. 60 vuoden ikÀÀn ehtinyt Uhtred on kuitenkin pÀÀttÀnyt, ettei mikÀÀn voi enÀÀ estÀÀ hÀntÀ palauttamasta Bebbanburgia sen oikeutetulle hallitsijalle.

Annettujen valojen ristipaineessa Uhtredin on hyödynnettÀvÀ kaikki se, mitÀ raskaiden taistelujen tÀyteiset vuodet ovat hÀnelle opettaneet. EikÀ verenvuodatus voi vielÀkÀÀn pÀÀttyÀ.

Bernard Cornwell (s. 1944) on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Englantilaissyntyisen, nykyÀÀn Yhdysvalloissa asuvan Cornwellin onnistunut yhdistelmÀ vauhdikasta viihdettÀ ja tarkkoja historiallisia yksityiskohtia pitÀÀ hÀnen teoksensa bestsellerlistoilla vuosi toisensa jÀlkeen. Cornwellin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin jo lÀhes 80 000 kappaletta.

Uhtred-kirjojen pohjalta on myös tehty tv-sarja The Last Kingdom. NetflixissÀ nÀhtÀvillÀ olevasta sarjasta on suunnitteilla jo viides tuotantokausi.