(3)

Sommeren er ikke helt forbi : Klummer, essays og tekster

ljudbok och e-bok


Maria Gerhardts klummer og essays fra bl.a. Cover, Information og KĂžbenhavner er for fĂžrste gang samlet i bogform.

”Hun observerede alt pĂ„ en hundrededel af et sekund, det var ikke muligt at gemme sig for hende. Hun kunne sende et blik.” Martin Kongstad

”Maria Gerhardt var ikke bange for at lange ud efter andre, men mest af alt var hun ikke bange for at blotte sig selv – i sine tekster.” Chris Pedersen

Inden Maria Gerhardt sprang ud som skĂžnlitterĂŠr forfatter, rapporterede hun i flere Ă„r fra nattelivet i dagbladet Information, skrev essays til modemagasinet Cover og startede magasinet KĂžbenhavner sammen med forfatteren og kammeraten Martin Kongstad.

I sine klummer og essays spiddede Maria Gerhardt sin samtid, vores omgangsformer, parforhold og mĂ„der at feste pĂ„ – men lod aldrig sig selv gĂ„ fri. Maria havde et prĂŠcist Ăžje for menneskers mĂ„der at agere i kunstmiljĂžer og klubmiljĂžer, og for storbymenneskets higen efter likes bĂ„de pĂ„ de sociale medier, pĂ„ dansegulvet og hjemme hos mor.

Klummerne giver et koncist tidsbillede af 00’ernes kompromislĂžse optursfĂžlelse og 10’ernes sĂžgen efter mening – de er et bevis pĂ„ Maria Gerhardts lynende skarpe blik pĂ„ sin verden og vidner om det enorme litterĂŠre potentiale, hun i sin levetid nĂ„ede at udfolde i sine tre vĂŠrker, Der bor hollywoodstjerner pĂ„ vejen, Amagermesteren og Transfervindue. Med Sommeren er ikke helt forbi er for fĂžrste gang samlet hovedparten af de tekster, Maria i Ăžvrigt fik udgivet som klummeskribent for en rĂŠkke tidsskrifter og som redaktĂžr for sit eget magasin, KĂžbenhavner.


UpplÀsare: Camilla Lau
LĂ€ngd: