(0)

Sommerhistorier: 11 noveller

e-bok


Sommerhistorier er 11 noveller om mennesker i Danmark og i Berlin. De udspiller sig om sommeren, i 1930’erne, i 1970’erne og i dag, nĂ„r svalerne skriger i trĂŠernes grĂžnne mĂžrke. Ally, Bankmanden, Hans og Gertie, Lilleven og de Ăžvrige hovedpersoner er mestendels midt i livet. I skilsmissekonstellationen, det sĂžlvbryllupstavse ĂŠgteskab eller den selvvalgte ensomhed, i sommerhuset, pĂ„ boutiquehotellet eller hospitalets afdeling 3, i Danmark, Berlin eller KĂžbenhavn. Her er de spĂŠndt ud mellem gamle familiekrige og nye konstellationer, mellem arbejdstunneller og drĂžmmen om det fuglefrie liv, mellem angst for dĂžden og behovet for en sidste frigĂžrelse. Alt sammen dilemmaer som de, lidelsesfyldt, men ofte ogsĂ„ med dĂždsforagt eller en stille latter, forsĂžger at overkomme pĂ„ den stĂŠdige vej mod lykke.

Uddrag af bogen

Hans Christian har ringet Gertie op og inviteret hende til middag. Det er en dejlig forÄrsaften, en af de fÞrste. Bladene pÄ trÊerne ved vinduerne ud til gaden er lysegrÞnne, og Hans Christian har kÞbt laksetatar og en culotte og blandede rodfrugter og vin og sorbetis og cognac og chokolader og blomster. Han pisker rundt i lejligheden med stÞvsugeren, til han er fuldstÊndig udmattet. SÄ kommer han til at tÊnke pÄ, at det er Gertie, der skal komme, og sÄ kan han mÊrke sit blodtryk stige, og sÄ pisker han rundt med stÞvsugeren igen.

Gertie kommer med toget fra provinsen og skal videre fra Hovedbanen. Hans Christian kunne godt tage ind og hente hende, sÄ hun slipper for turen videre ud til NÞrrebro. Men det gÞr han ikke. Fanden til at stÄ der og vente.

Om forfatteren

Malene Clante (f. 1961) har boet/bor i Kþbenhavn, Berlin, Århus og Nyborg. Gift og mor til to voksne dþtre. Underviser, skuespiller og projektleder. Tillégsuddannet i journalistik, DJH, og med en snarlig grad i tysk. Har skrevet teatertekster og tidligere udgivet Hans og Gertie.