(0)

Sonjas eventyr

e-bok


""Ha!" rÄbte Sonja og for frem fra vognen, stak sine hÊnder i siden, og hun mindede Holger om hans mor, nÄr hun var rigtig gal i skralden. Frede lÞftede sine hÊnder op til hovedet, som var han nervÞs for at Sonja ville slÄ ham.

"Mine ben," hylede han og bukkede sig ned og tog sig til anklerne.

"Der fik du den!" rĂ„bte Sonja. "SĂ„ ka‘ du mĂ„ske be‘ din mor om at lave ĂŠrtesuppe af skidtet der ligger der, i stedet for at genere Holger og mig!"

Man skal passe pÄ med at genere 11-Ärige Sonja og hendes stille og nervÞse ven Holger! Sonja er nemlig rap i replikken og ikke bange for at slÄs, hvis det bliver nÞdvendigt. Sammen har de to bedste venner et gemmested i et forladt havehus, hvor de sÞger ly for de andre bÞrns drillerier og de voksnes uforstÄenhed. Men en dag viser det sig, at gemmestedet ogsÄ kan vÊre farligt.

John Nehm (f. 1934) debuterede som forfatter i 1975. Han har siden skrevet en lang rÊkke romaner, noveller, digte, bÞrne- og ungdomsbÞger samt skuespil, primÊrt inden for den socialrealistiske genre. Romanerne "Man gÄr ind ad en port" og "StÄsted sÞges" dannede grundlag for Morten Arnfreds film "Johnny Larsen", og romanen "De frigjorte" blev i 1993 filmatiseret af Erik Clausen.