(1)

Sort hund

ljudbok och e-bok


KontanthjÊlpsmodtageren Bernhard stjÊler en hund, fordi han fÞler sig ensom. Hunden tilhÞrer den velhavende Albert, der bliver forladt af sin kone som fÞlge af hundens forsvinden. SÄledes udlÞser tyveriet en skÊbnesvanger dominoeffekt, der kommer til at berÞre bÄde mennesker og hund. Dyrets rutiner trÊkker Bernhard i nye retninger, og snart mÞder han sin drÞmmekvinde. Samtidig tager Alberts liv en voldsom drejning, og efterhÄnden bliver han frarÞvet hele sin tilvÊrelse.

Er det skĂŠbnens ironi eller tilfĂŠldets magt? Hvilken indflydelse har samfundets skjulte krĂŠfter? Og hvilken rolle spiller Bernhards mystiske nabo og hans besynderlige hjerneforskningsprojekt?

SORT HUND er en dystopisk fortélling om samfundets og skébnens magt – eller tilféldighedernes spil – i det moderne menneskes stédige jagt efter lykke.

SEKS STJERNER i Berlingske:

"En overdĂ„digt vittig og velskrivende Torben Munksgaard tager lykketemperaturen pĂ„ morgendagens velfĂŠrdssamfund i det, der bĂžr blive en af Ă„rets store danske romansucceser. (
) en helstĂžbt, dybt original roman, der pĂ„ 328 sider taler til bĂ„de lattermuskler og hjerneceller. Som med alle sine groteske, satiriske indslag formĂ„r at overraske fra start til slut og undervejs fĂžles som en generĂžs gensplejsning af Villy SĂžrensen, Leif Panduro, Franz Kafka og Erlend Loe. Intet mindre. (
) Med »Sort hund« har Torben Munksgaard skabt en bog, der ikke ligner noget andet i dansk litteratur lige nu, og som er spĂŠkket med vibrerende replikker og uforglemmelige scener."


UpplÀsare: Michael Brostrup
LĂ€ngd: