(0)

SOS

e-bok


Den unge maskinarbejder, Fridtjof Funk, har fÊrdiggjort sin uddannelse pÄ "De forenede skibsvÊrfter" og vÊret pÄ et halvt Ärs sejltid som fyrbÞder og har nu atter indtaget sin plads som montÞr pÄ dieselmotorvÊrkstedet.

Hans evner udi lederskab og hans stÊrke retfÊrdighedssans bringer ham i front som talerÞr for arbejderne, som disse forener og organiserer sig. Men det bringer ham ogsÄ i konflikt, og snart ser han sig fyret fra sin stilling pÄ vÊrftet. Hvordan finder han nu et nyt levebrÞd? Snart stikker den unge Fridtjof til sÞs...

Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.

Aage J. Chr. Pedersen (1894-1965) var fĂždt i KĂžbenhavn og uddannet maskinmester og vĂŠrkfĂžrer. Han er forfatter til en rĂŠkke klassiske ungdomsromaner herunder den populĂŠre bogserie om den unge kĂžbenhavnerdreng Lars Lynge og hans heltemodige eventyr i 1930'erne og 1940’erne. Et gennemgĂ„ende tema for forfatterskabet er beskrivelsen af unge drenge, der er stĂŠrke og klar til at kĂŠmpe for Danmark, og isĂŠr Lars Lynge serien var meget populĂŠr i samtiden og udkom delvist under Danmarks besĂŠttelse.

SorĂž Amtstidende:

En af de betydeligste bĂžger for de unge fra de senere Ă„r.

Vestkysten, Esbjerg:

Kan anbefales pÄ det bedste.

Viborg Stifts Folkeblad: Lars Lynge-bÞgernes forfatter stÄr nu i forreste linje blandt vores drengebogsforfattere.

Spejdernes magasin:

En spÊndende og livlig beretning om hans oplevelser pÄ sÞen og i havn.

Thisted Amts Tidende:

En saltvandsfrisk ungdomsbog, rig pÄ spÊndende og dramatiske hÊndelser.