(0)

Spirer under sneen

e-bok


Monika Laurin har for lÊngst accepteret sin rolle i landsbyen. Hun er den gammeljomfru, som ingen har synderlig interesse eller respekt for, som aldrig bliver inviteret med til selskab, og som bliver drillet nÄdeslÞst af bÞrnene. Hun finder sig i det, for det eneste, hun efterhÄnden Þnsker med sit liv, er, at hendes lille butik skal tjene godt nok til, at hendes gamle mor kan nyde sin alderdom.

Da Brita, en af byens vÊrste drillepinde, en dag kommer ind i butikken og flabet spÞrger efter flÞdekarameller, mÞder Monika Britas veninde Signe. Monika kan straks lide hende. Hun ved, at Signe er doktorens datter, og at hun efter sin mors dÞd stÄr med ansvaret for sin dÞvstumme lillebror. Der opstÄr et sÊrligt bÄnd mellem den lille overbebyrdede pige og den voksne desillusionerede kvinde, som kommer til at prÊge begge deres liv pÄ en helt ny mÄde.

Den danske forfatter Anna Baadsgaard (1865-1954) var oprindeligt uddannet lĂŠrerinde. Efter at have boet i Italien og Tyskland flyttede hun til London, hvor hun underviste i sprog. Hun debuterede som forfatter i 1890 med novellen "Spurvens tak" i et bĂžrneblad. To Ă„r senere fik hun sin debut som voksenbogsforfatter med romanen "Ude i verden". EfterfĂžlgende har Anna Baadsgaard udgivet over halvtreds bĂžger, som fik stor succes i hele Skandinavien.