(0)

Spiritualitet

e-bok


"I denne bog skal vi forsÞge at kortlÊgge fire veje til oplyst bevidsthed. Disse fire veje er opstÄet ud fra forskellige spirituelle traditioner, lige fra Østens visdomstraditioner, til mellemÞstlig spiritualitet, og til de mystiske traditioner i det kristne Vesten. Selv om de er forskellige og farvet af de religioner, hvorfra de springer, vil vi se at de bÊres af samme understrÞm og flyder sammen i den flod, hvori alle strÞmme mÞdes og bliver til én."

Ben Alex prĂŠsenterer os for fire forskellige veje, der alle fĂžrer til samme sted: oplysning. Den universelle vej, den oldkristne vej, den mystiske vej og efterfĂžlgelsens vej reprĂŠsenterer hver sin mĂ„de at opnĂ„ en dybere forstĂ„else af verden, os selv og Gud – noget, der er lige sĂ„ relevant og nĂždvendigt i det nye Ă„rtusind, som da de opstod i oldtiden i Øst og Vest.

Ben Alex (f. 1946) er en dansk forfatter og debattÞr. Han er uddannet i litteratur og teologi i Danmark og USA og har udgivet en lang rÊkke bÞger om kristendom og spiritualitet pÄ bÄde dansk og engelsk. Ben Alex har endvidere vÊret hÞjskolelÊrer og skrevet indlÊg til Kristeligt Dagblad.