(0)

Stellas genkomst

ljudbok och e-bok


"Stellas genkomst" er en dramatisk roman i to dele om to kvindeskĂŠbner.

FÞrste del handler om den polske jÞde Mirja, som sammen med sin mand Anton og deres to smÄ bÞrn mÄ flygte over ØstersÞen i 1941. Destinationen er Øland, men turen ender ikke just, som hun havde hÄbet pÄ.

Romanens anden del fĂžlger Marta i nutidens Danmark. Hun er barnebarn af polske flygtninge. Marta er plaget af skyld og skam – fĂžlelser der til sidst fĂ„r hende til at forlade sin mand uden varsel. Marta sĂžger indsigt i sine fĂžlelser. En indsigt der bringer hende tĂŠttere pĂ„ Mirja – til trods for de mange Ă„rtiers adskillelse.

Rie Osted (f.1940) er en dansk forfatter, journalist, redaktÞr og klummeskribent. Rie Osted begyndte at arbejde som journalist i 1969 og har blandet andet vÊret tilknyttet magasinet Jyske Vestkysten, ALT for damerne og Berlingske Tidende. Rie Osted debuterede med romanen "KÊrlighed er en blÄ fugl" i 1985.

(Om bogens fÞrste del): "Det er en rigtig skÊbnefortÊlling, forfatteren her har fÄet strikket sammen, og vel fÄr hun noget forÊrende af dramatikken, men hun formÄr sandelig ogsÄ at forlÞse sin historie og fange sin lÊser. Det er godt gÄet og i bedste forstand professionelt."

- Susanne Bertram, Kristeligt Dagblad

"En flot roman med to medrivende kvindeskĂŠbner."

- Marianne Eilenberger, BT


UpplÀsare: Judith Rothenborg
LĂ€ngd: