(3)

Sten saks papir

ljudbok och e-bok


Thomas O’Mally Lindström skrĂ„r over gaden sammen med sin sĂžster, Jenny. De har vĂŠret til mĂžde med en advokat for at frasige sig arv og gĂŠld fra deres dĂžde far, den kriminelle Jacques, der er dĂžd i fĂŠngslet. Nu skal de spise middag pĂ„ den restaurant, som faren plejede at tage dem med til, da de var bĂžrn.

Thomas vil glemme og tror, han har frigjort sig fra fortiden. Det er lykkedes ham at klare sig godt trods en hÄrd opvÊkst, han har egen papirhandel og en smuk kÊreste, Patricia. Jenny hÊnger mere fast i barndommen med den hÄrde og kolde far og lever et liv som ufaglÊrt og enlig mor til en attenÄrig datter, Alice.

Historien begynder, da Jenny pÄ trods af forbuddet om at betrÊde farens lejlighed, har hentet en brÞdrister i farens lejlighed, der har affektionsvÊrdi for hende. Den virker ikke, og hun fÄr Thomas til at reparere den. Da han skiller den ad finder han en meget stor sum penge.

Han stikker pengene til sig og fortÊller ikke hemmeligheden til nogen, men kort efter begynder pengene at brÊnde i lommen pÄ ham. Han kÞber en butik til, vil gÞre niecen til bestyrer og "redde" hende, nu hvor hun er droppet ud af skolen.

En morgen finder han sin butik raseret og et dollartegn ridset ind i disken. Nogen er ude efter pengene. Men hvem? Thomas ved, at hans far fik en Ă„relang straf for sit sidste kup, men havde han andre med til det og var der vold eller ligefrem drab indblandet?

Til Jacques bisÊttelse dukker den unge mand Luke op, der pludselig fortÊller om alle de gode minder han har om Thomas' far. Alle kvinderne i Thomas familie - hans kÊreste, hans moster og hendes kone, samt hans niece - synes ogsÄ Luke er fortryllende.

Hvem er Luke? Og hvem har smadret Thomas' butik? Og hvorfor fortsĂŠtter volden?

Sten saks papir er en roman om mĂŠnd, familier og fĂŠdrenes synder. Om at have svĂŠrt ved at trĂŠnge ind i livet. Om social opstigning, kĂŠrlighed, jalousi og hĂŠvn. Om at forsĂžge at vĂŠre et ordentligt menneske, og om at fejle.

Lydbogen er indlĂŠst af Emil J. RĂžrbye


UpplÀsare: Emil J. RÞrbye
LĂ€ngd: