(0)

Stjernekasteren

e-bok


"Jeg tror, jeg var femten, og sĂ„, Anne Hedevig, sĂ„ kom min Arendse! Elskov strĂ„lede i hendes Ăžjne! Elskov duftede mig i mĂžde fra hendes svulmende bryst – elsk! elsk! elsk! rĂ„bte enhver af hendes miner ... jeg vaklede baglĂŠns, bukkede hele tiden, og havde hun ikke, min engel, rĂ„bt pas pĂ„, var jeg til slut trimlet ned ad den hĂžje trappe, ud i rendestenen! Det var som om et tykt forhĂŠng blev flĂ„et fra mine Ăžjne. Jeg sĂ„ lige lukt ind i himlen ..."

Den store danske digter Johannes Ewald er kommet til Rungsted for at blive rask efter lang tids sygdom. I stedet for at ligge i sygesengen og komme til hÊgterne, drikker digteren sig imidlertid halvt fordÊrvet og himler op om sin hjertenskÊr, Arendse, som han ikke kan fÄ. Samtidig flirter han med alle de skÞnne kvinder, der krydser hans vej.

Skuespillet "Stjernekasteren" er en skĂžn komedie fra 1700-tallets Rungsted. Det udkom fĂžrste gang i 1983.

Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, SĂžren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hĂŠdersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.