(1)

Stjernestunder

ljudbok och e-bok


"Dramatisk fortÊttede, skÊbnesvangre timer, hvor en varig afgÞrelse fremtvinges pÄ een dag, i een time, ofte i et enkelt minut, er sjÊldne i en enkeltpersons liv og sjÊldne i historiens lÞb."

- Fra bogens forord

Det er skildringer af den slags Þjeblikke, der udgÞr Stjernestunder, og alle er de fortalt med Stefan Zweigs vid og kunstneriske snilde, der i denne bog pÄ elegant vis forenes med en nÊsten journalistisk prÊcision. Alt fra opdagelsen af Stillehavet, Napoleons nederlag ved Waterloo, HÀndels komposition af "Messias", Scotts sydpolsfÊrd og Lenins rejse til Schweiz afdÊkkes - bare for at nÊvne et par eksempler.

Stefan Zweig var wiener, fĂždt 1881, og debuterede allerede som lyriker i en alder af 20 Ă„r. Som lidenskabelig pacifist opholdt han sig under 1. verdenskrig i Schweiz, boede derefter i Salzburg og flygtede efter "Anschluss" til London og videre til Brasilien, hvor han i 1942, trĂŠt, skuffet og nedbrudt over Europas ĂždelĂŠggelse, tog sit eget liv.

"Stefan Zweig beskriver tolv skĂŠbnessvangre eller betydningsfulde Ăžjeblikke i menneskehedens historie, og alt, hvad han rĂžrer ved, forvandler sig til gylden fortĂŠllekunst."

- BĂžrsen