(0)

Storeholt

e-bok


"Storeholt" er anden del af Henrik Pontoppidans mestervÊrk "De dÞdes rige" og kan lÊses som fortsÊttelse af "Torben og Jytte" eller uafhÊngigt. Jytte vender tilbage til Danmark efter en mislykket kÊrlighedsaffÊre i udlandet og flytter sammen med sin mor tilbage til den fÊdrenegÄrd, som ejes af hendes kiksede og halvkomiske fÊtter, John Hagen, og hans hovmodige kone, der flirter til hÞjre og venstre. Jytte bryder sig ikke om livet pÄ den forfaldne gÄrd og de mennesker, der bebor den, men bliver til gengÊld tÊt med egnens unge socialistiske prÊst, Mads Vestrup, der gÄr med politiske ambitioner.

I "De dÞdes rige" fÞlger vi et vÊld af personer fra alle samfundslag, mens Henrik Pontoppidan pÄ mesterlig vis tegner os et billede af det danske samfund op til og under 1. verdenskrig. Bogen kredser bÄde om kÊrlighed, politik og samfundsÄnden, alt sammen set gennem realismens ubarmhjertige forstÞrrelsesglas.

Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang rÊkke stÊrkt samfundskritiske romaner, der giver et usÊdvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses ogsÄ i dag for at vÊre en af de stÞrste danske forfattere nogensinde.