(2)

Storfanger

ljudbok och e-bok


Mala er en stor mand. Han vĂŠrner om sin familie og er den dygtigste fanger i miles omkreds. Livet er smukt og barskt i det canadiske polarlandskab.

Men de hvide mĂŠnd er kommet til landet, og Malas verden forandres for altid.

Den fascinerende beretning om storfangeren Mala er en til tider bloddryppende, men ogsÄ usÊdvanlig levende gengivelse af inuitternes levevis og deres bÄde berigende og fatale mÞde med den vestlige civilisation i begyndelsen af 1900-tallet.

Forfatteren og polarforskeren Peter Freuchen grundlagde i 1910 Handelsstationen Thule sammen med vennen Knud Rasmussen og deltog blandt andet i 1. Thuleekspedition tvÊrs over GrÞnlands indlandsis. Freuchen blev fÞdt i 1886 i NykÞbing Falster. I 1911 giftede han sig med inuitkvinden Navarana, og sammen fik de to bÞrn inden Navaranas dÞd i 1921. Freuchen bosatte sig senere i USA og opnÄede verdensberÞmmelse med bÄde sit forfatterskab og filmen Eskimo, som bygger pÄ romanerne Storfanger og RÞmningsmand.

OM STORFANGER

"Det er en barsk fortĂŠlling om manddrab og kvinderov og ikke mindst om den gamle inuitkulturs ikke altid heldige mĂžde med koloniherrenes regler og normer." - LektĂžrudtalelse


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: