(0)

Struensee og hans tid

ljudbok och e-bok


”NĂŠppe nogen periode i Danmarks historie har pĂ„kaldt sĂ„ megen offentlig interesse som den, hvori J.F. Struensee regerede landet i den sindssyge Christian 7.’s sted. Interessen har ikke vĂŠret mindre i udlandet, bl.a. fordi historiens to hovedpersoner var en tysker af borgerlig herkomst og en engelsk prinsesse, der var dansk dronning. De pikante og romantiske omstĂŠndigheder sĂ„vel som den blodige afslutning kan let fortegne billedet af de mennesker, der deltog, og tilslĂžre den centrale skikkelses virkelige format. Samtidens forargelse og den nĂŠrmestfĂžlgende tids glorificering – med adresse til de upopulĂŠre magthavere – tegnede henholdsvis en karikatur og et glansbillede.”

Christian 7.’s tyske livlĂŠge J.F. Struensee er en af de mest kontroversielle personer i det danske enevĂŠldes historie. Hans affĂŠre med dronning Caroline Mathilde skaffede ham omverdens fordĂžmmelse sĂ„vel som dens interesse, mens hans politiske reformer i oplysningstidens Ă„nd ofte er blevet overskygget af de intriger, han var involveret i. Svend Cedergreen Bechs biografi om Struensee tegner et omfattende portrĂŠt af den spĂŠndende mand, den tid han var formet af, samt det aftryk han satte sig pĂ„ danmarkshistorien.

Svend Cedergreen Bech (1920-2007) var en dansk forfatter, historiker og redaktĂžr, der udgav en lang rĂŠkke historiebĂžger. Han har endvidere udgivet biografier om Johann Friedrich Struensee og Charlotta Dorothea Biehl.


UpplÀsare: Ole Ilum Hansen
LĂ€ngd: