(0)

Stryknin og whisky

ljudbok och e-bok


KriminalkommissÊr Christer Wijk kommer modstrÊbende til at deltage i en kvindekongres, fordi han er blevet tilkaldt af sin kÊreste, operasangerinde Camilla Martin. Hun deltager sammen med 49 andre kvinder pÄ kongressen pÄ en idyllisk svensk herregÄrd. Camilla er oprevet, fordi hun om morgenen har fundet en af de Þvrige deltagere dÞd pÄ vÊrelset. Om natten havde Camilla hÞrt et skrig og en dÞr tÊt pÄ hendes egen blive lukket i.

En tilstedevÊrende kvindelig lÊge har haft den afdÞde som patient og tilskriver dÞdsfaldet den unge kvindes hjertefejl. Christer Wijk er ikke overbevist om, at dÞdsfaldet er sket naturligt, for hans kÊreste har iagttaget mange besynderlige intriger og skÊnderier blandt de forsamlede og har fortalt ham om det. Christer Wijk begynder at kigge sig omkring og tale med ansatte pÄ herregÄrden, selv om politiet ikke officielt er tilkaldt, og det bestyrker hans mistanke. Men opklaringen er vanskelig, for der er ingen vidner eller beviser, der kan fÊlde den mistÊnkte.

Den svenske forfatter Dagmar Maria Lange (1914-1991) skrev en lang rĂŠkke krimier under pseudonymet Maria Lang. Efter sin debut i 1949 med krimien "Morderen lyver" udgav Maria Lang Ă©n krimi om Ă„ret og bliver i dag betragtet som Sveriges fĂžrste krimidronning. Maria Lang havde en doktorgrad i litteratur og ved siden af virket som krimiforfatter skrev hun filmmanuskripter og skuespil samt avisartikler om blandt andet opera.