(150)

Suhteellisuusteoriaa runoilijoille

ljudbok


Einstein keksi suhteellisuusteorian, mutta Enqvist saa meidÀt ymmÀrtÀmÀÀn sen

Kutkuttavan anarkistinen selitys tieteen mullistaneesta teoriasta ja sen vaikutuksesta maailmaan, jossa elÀmme. Erityisesti runoilijoille ja humanisteille!

Suhteellisuusteoria on kuin seksi: ihmisen elÀmÀssÀ alati lÀsnÀ mutta puheenaiheena ahkerasti vÀltelty. Se on hÀmmÀstyttÀvÀÀ, sillÀ kyseessÀ on viime vuosisadan merkittÀvin tieteellinen teoria, joka mullisti kÀsityksemme maailmankaikkeudesta. Tunnustettu fyysikko ja tietokirjailija Kari Enqvist lupaa raottaa verhoa kaikille kiinnostuneille. Saamme vastaukset moniin kysymyksiin, joita runoilijat ja muut maallikot ovat aina pohtineet mutta jÀttÀneet kysymÀttÀ. Millainen nÀkymÀ avautuu valon nopeudella kiitÀvÀn raketin ohjaamosta? MikÀ ihme on neljÀs ulottuvuus? MillÀ keinolla matkalaukun voisi puristaa pieneksi pisteeksi? MitÀ kello nÀyttÀÀ mustassa aukossa? EntÀ mikÀ on totuus aikamatkailusta?

Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lÀhettilÀs, hÀikÀisevÀ kirjoittaja ja itsensÀ likoon paneva ajattelija. Vaikeatkin asiat hÀn havainnollistaa sekÀ riemullisin, hilpein ettÀ piikikkÀin sanankÀÀntein.


UpplÀsare: Toni Kamula
LĂ€ngd: