(295)

Suljettu arkku: Uusi Hercule Poirot -mysteeri

ljudbok och e-bok


Murhaavan jÀnnittÀvÀ kartanoviikonloppu Agatha Christien tapaan.

Maaseudun rauhassa tehdÀÀn karmea rikos. Onneksi paikalla on myös mestarisalapoliisi Hercule Poirot, jonka pienet harmaat aivosolut paljastavat mysteerin.

Pilke silmÀkulmassa ja Agatha Christien hengessÀ jatkuvat Hercule Poirotin tutkimukset.

KesÀÀn 1929 sijoittuvassa tarinassa Lady Athie Playfordilla on mielessÀÀn yllÀtys, kun hÀn on kutsunut taloonsa muiden vieraiden lisÀksi mestarisalapoliisi Hercule Poirotin ja Scotland Yardin etsivÀn Edward Catchpoolin. Ihan sellaista yllÀtystÀ kuin mitÀ sitten tapahtuu, ei emÀntÀ kuitenkaan ollut tarkoittanut.

Rakkaus, viha ja ahneus ovat ainekset klassiseen salapoliisiromaaniin, jossa murhaaja löytyy suljetun piirin sisÀpuolelta. Ihmismielen kummallisuudet saavat selityksen joka on, eh bien, lopultakin yksinkertainen, kun sankarimme Hercule Poirot sen meille paljastaa.

BrittilÀinen Sophie Hannah (s. 1971) on niittÀnyt kansainvÀlistÀ mainetta psykologisilla jÀnnÀreillÀ, joita on kÀÀnnetty yli 30 kielelle, televisioitu ja palkittu. LisÀksi hÀn on Agatha Christien perikunnan siunauksella ja tiukasti dekkarikuningattaren kultakauden hengessÀ kirjoittanut kaksi uutta Hercule Poirot -mysteeriÀ: Nimikirjainmurhat (2014) ja Suljettu arkku (2016). Hannah kertoo olleensa Christien vannoutunut ihailija viisivuotiaasta lÀhtien ja saaneensa tÀltÀ paljon vaikutteita. Rikoskirjallisuuden lisÀksi Hannah on julkaissut novelli- ja runokokoelmia ja riimitellyt englanniksi Tove Janssonin lastenkirjoja.


UpplÀsare: Eero Saarinen
LĂ€ngd: