(0)

Sund, slank og glad med klimavenlig mad

e-bok


Alle 52 opskrifter bestrÊber sig pÄ at leve op til bogens titel. Der er virkelig tale om sund mad, hvor der bl.a. bruges rigtig mange grÞnsager. Bogen indeholder en hel del helt kÞdfrie retter, og proteinerne tilsÊttes her fx i form af quinoafrÞ eller linser.

IfÞlge ernÊringseksperter er det sundt at spise fisk og kylling, men det er ogsÄ den eneste form for kÞd, der indgÄr i nogle af retterne. Alle retter er yderst kaloriefattige, men rige pÄ kostfibre, sÄ de har absolut en slankende effekt og forebygger livsstilsygdomme.

I bogen er der et klart fokus pĂ„ at anvende klimavenlige ingredienser, men ogsĂ„ tilberedningen sker sĂ„ klimavenligt som muligt. SĂ„ledes bruges ovnen kun sjĂŠldent, da det krĂŠver langt mindre tid at koge eller stege en ingrediens. Jo mindre tilberedningstid – jo mere klimavenligt! I bogen findes der ogsĂ„ ”one pot”-retter, hvor det hele tilberedes i en og samme gryde.

Om forfatteren

Aksel Nissen er uddannet som lÊrer og har undervist bÄde bÞrn og voksne. SidelÞbende hermed har han udgivet en lang rÊkke lÊrebÞger. Interessen for madlavning har altid vÊret til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans bÞrn fik sund mad.