(127)

Surmanpolku

ljudbok


Sammatin pururadalta löytyy miehen ruumis. Puukonisku on osunut suoraan sydÀmeen. Kuka vihaa paikallista yrittÀjÀÀ niin, ettÀ pÀÀtyy surmaamaan hÀnet suositulla lenkkipolulla?

Hanna Vainio, Sammatissa asuva rikosylikonstaapeli ja poliisikoiranohjaaja, osuu sattumalta paikalle heti puukotuksen tapahduttua. Ruumis- ja tunnistusetsintÀkoira Riina saa ruumiin ympÀriltÀ tekijÀn hajujÀljen ja lÀhtee sen johdattelemana maastoon. Tapaus tuo Lohjan poliisiaseman pitkÀkestoisen rikostutkinnan eteen ihmissuhdeverkoston, jonka solmut kiristyvÀt entisestÀÀn, kun niitÀ yrittÀÀ avata.

Kuulustelujen lomassa Hanna pohtii 16-vuotiaan tyttÀrensÀ outoa kÀytöstÀ, josta ei voi syyttÀÀ pelkÀstÀÀn murrosikÀÀ. Vastapainoa tuo vuosi sitten aloitettu suhde Erkkiin, metsissÀ samoilevaan mieheen. Mutta onko tÀmÀkÀÀn suhde niin yksinkertainen?

"Surmanpolku" on rikosylikonstaapeli Hanna Vainiosta kertovat dekkarisarjan kolmas osa.

Tiina Martikainen on kirjailija, freelance-toimittaja ja kirjoituskurssien vetÀjÀ. HÀnen tuotantoonsa kuuluu muun muassa dekkareita, elÀmÀkertoja ja nuortenkirjoja. Martikainen on työskennellyt myös kauppaoppilaitoksen opettajana ja työvoimaneuvojana.


UpplÀsare: Elina Saarela
LĂ€ngd: