(0)

Svanesang

e-bok


Bodil prÞver uden stÞrre held at fÄ tilvÊrelsen som enke til at hÊnge sammen og give mening. PÄ en ferietur mÞder hun nordmanden Bo, og et nyt, men ikke gnidningsfrit kapitel tager sin begyndelse. Økonomisk gÄr det godt for bÞrnene, men mens Katrine nyder en tilsyneladende problemfri tilvÊrelse i overhalingsbanen, lever Ole i alkoholens dystre skygge. Barnebarnet Claus ser sine fremtidsdrÞmme synke i grus efter en skÊbnesvanger udsendelse til Sarajevo, og rengÞringskonen fru Knudsen kÊmper for at skabe en god tilvÊrelse for sit udsatte barnebarn.

Svanesang beskriver et galleri af skrÞbelige, velmenende og langtfra perfekte mennesker, der pÄ godt og ondt lever deres liv efter bedste evne.

Uddrag af bogen

Det var nu nÊsten fire mÄneder siden, at hendes mand Jens var gÄet bort. KrÊften havde taget ham, ligesom den havde taget sÄ mange andre. Lige siden havde hun gÄet ved siden af sig selv. Hendes hverdag fungerede ganske vist nogenlunde, men hun fÞlte alligevel ikke, at hun var helt til stede. Alt var pludselig blevet sÄ ligegyldigt. Efter begravelsen havde hun lukket sig inde i sig selv. Havde sat lÄs pÄ sit sind. Det var ikke, fordi hun Þnskede det sÄledes. SÄ langt fra. Det var bare sket. En nÞgle var blevet drejet om, og nu havde hun svÊrt ved at fÄ den drejet tilbage. DÞren til livet var gÄet i baglÄs, men hun mÄtte blive ved med at forsÞge at Äbne den. Det skyldte hun bÄde sin familie og sine venner. Og det skyldte hun sig selv.

Om forfatteren

Poul Jansen. FĂždt 1953. Opvokset i landsbymiljĂž i Vendsyssel. Uddannet civilĂžkonom. Har i en lang Ă„rrĂŠkke boet og arbejdet i udlandet; USA., Spanien, MellemĂžsten. Bor i dag med sin kone i Hirtshals. Har skrevet adskillige digte og viser og debuterede som romanforfatter i 2013 med Solsortens triller – forgĂŠngeren til Svanesang.