(0)

Svendborg og omegn

e-bok


”Svendborg med dens nĂŠrmeste omegn danner ubestrideligt et af de skĂžnneste landskaber i Danmark. De frodige marker og rige frugthaver, de bratte bakker og dejlige bĂžgeskove, de mindre og stĂžrre grupper af velholdte, pyntelige huse, gĂ„rde og villaer, der omgiver den gamle kĂžbstad, og sundet, der slynger sit friske, blĂ„ bĂ„nd ind alle vegne, den livlige fĂŠrdsel af sejl- og dampskibe – af alle disse enkeltheder dannes en rĂŠkke hurtigt skiftende landskabsbilleder af en egen idyllisk ynde og ĂŠgte danske karakter.”

Svendborg bugner endnu i dag af spĂŠndende historie og store kulturoplevelser, ligesom egnene omkring byen rummer enorm naturskĂžnhed. ”Svendborg og omegn” er en rejsefĂžrer fra 1898, som fortĂŠller, hvilke sevĂŠrdigheder byen og egnen bĂžd pĂ„ i slutningen af det nittende Ă„rhundrede. Mange steder er endnu hyppigt besĂžgt den dag i dag, hvorimod andre er gĂ„et i glemmebogen.

Rejseguiden er skrevet af en lang rÊkke forskellige forfattere, der tilsammen gÞr den lille bog til en alsidig og fyldestgÞrende beskrivelse af omrÄdet.