(0)

Sverre Holms gloende ungdom

e-bok


Anden del af trilogien om Sverre Holm fÞlger hovedpersonens gymnasieÄr pÄ en kostskole. Skolen drives efter snerpede og dobbeltmoralske regler af pÊdagoger og lÊrere, der ser det som deres fineste opgaver at kvÊle de unge drenges udvikling til frimodige voksne. Sverre Holm og hans kammerater nÊgter imidlertid at rette sig efter reglerne, og i stedet opsÞger de aktivt det strengt forbudte kvindelige selskab! Det fÞrer til en rÊkke besynderlige og pudsige erfaringer, tragiske og rystende lÊrerstreger og nogle fÄ rÞrende og poetiske erotiske mirakler ...

"Sverre Holms gloende ungdom" er anden del af Georg Gjeddes trilogi om Sverre Holm, der pĂ„ trods af omgivelsernes mange forhindringer vokser op og bliver en nogenlunde tilforladelig forfatter og journalist. Undervejs udsĂŠttes han for tragikomiske erotiske oplevelser, som forfatteren skildrer helt uden det omsvĂžb, som var kutyme i 1960‘ernes danske litteratur.

Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversĂŠtter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bĂ„nd pĂ„ Ăžjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.