(0)

Sweet chili

e-bok


Sweet chili indeholder historier med mange slags fĂžlelser i spil. Som titlen antyder mĂžder lĂŠseren sĂžde, milde, humoristiske og eftertĂŠnksomme historier eller klassiske gyserfortĂŠllinger med angst og frygt i centrum.

Det skal dog ikke vĂŠre en hemmelighed, at der er mest chili i denne her litterĂŠre slikpose, som skal provokere, underholde og bide sig fast i lĂŠserens hukommelse.

Sweet chili vil gerne underholde, sĂ„ hatten passer, fordi den gode underholdning hĂžrer til den gode kunstoplevelse. Men vĂŠrket vil ogsĂ„ tiltale den mere krĂŠsne lĂŠser med hints til den europĂŠiske kunst- og filosofihistorie. Novellesamlingen rummer derfor motiver, henvisninger og ideer fra Karen Blixen, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich DĂŒrrenmatt, Franz Kafka, J.P. Jacobsen, Emil Nolde, Martin A. Hansen, Heinrich Hoffmann og mange andre.

LÊseren kan gÄ pÄ litterÊr opdagelsesjagt eller lade vÊre. Her skulle der vÊre noget til alle.

Uddrag af bogen

SĂžndag

Jeg vÄgner op under en busk i en skov og sanser et virvar af dufte, som jeg har svÊrt ved at skelne.

Vinden leger med min sorte pels, hvilket fĂžles behageligt.

En lyd fra en fugl et par kilometer fra mig fylder min hjerne med et billede og en umĂŠttelig sult.

Nu er jeg tilfreds med tingenes tilstand og har affundet mig med min skĂŠbne.

TĂžjresterne er helt fjernet fra min krop, og min tĂŠtsiddende pels fĂžles god og varm.

Ved nĂŠrmere betragtning er jeg stolt over min gennemtrĂŠnede og muskelbundtagtige statur med dens uanede muligheder.

Jeg fÞler mig fri og lÊgger mig pÄ lur efter naturens mange lÊkkerbiskener.

Om forfatteren

Stefan Polke (f. 1964) kommer oprindeligt fra det danske mindretal i Sydslesvig. De sidste 25 Är har han vÊret fastansat pÄ Greve Gymnasium, hvor han arbejder som lektor i dansk og tysk. Han har undervist i folkeskolen, pÄ aftenskoler og pÄ danske og udenlandske universiteter. Desuden har han publiceret fagbÞger, en novellesamling og er samfundsdebattÞr med bidrag i Weekendavisen, Information og andre aviser og tidsskrifter.