(0)

Sylvestre Bonnards forbrydelse

e-bok


"Hvilken opdagelse! Sveden sprang frem pÄ min pande, og der kom en tÄge for mine Þjne. Jeg skÊlvede, jeg blev rÞd i kinderne, jeg kunne ikke fÄ et ord frem og fÞlte trang til at skrige hÞjt."

Sylvestre Bonnard har viet sit liv til at studere det kristne Gallien og de munke og klostre, der har vÊret med til at forme den kristne tro pÄ disse egne. Da han en dag opdager en sjÊlden oversÊttelse fra det 14. Ärhundrede af et af de kristne hovedvÊrker, kommer han pÄ sporet af et dokument, der kan revolutionere hele hans forskning og skaffe ham anerkendelse og berÞmmelse overalt i den akademiske verden.

Hans sÞgen fÞrer ham fra Paris til Sicilien, og pÄ sin vej mÞder han mennesker, der pÄ den ene eller den anden mÄde er knyttet til hans egen fortid. Samtidig bliver han ved med at skubbe sine egne grÊnser for, hvad der er tilladeligt i den gode sags tjeneste.

"Sylvestre Bonnards forbrydelse" er en handlingsmĂŠttet roman med et spĂŠndende plot og en interessant hovedperson. Bogen er Anatole Frances fĂžrste roman og udkom fĂžrste gang i 1881.

Anatole France (1844-1924) var en fransk digter, romanforfatter og journalist. Han er sĂŠrligt kendt for sin satiriske fortĂŠlling "Dronning GĂ„sefod" og modtog i 1921 Nobelprisen i litteratur.