(3)

Syndernes forladelse

ljudbok


"Syndernes forladelse" er et historisk drama, der foregÄr i starten af 1800-tallet i det skotske hÞjland. Pigen Gwyneth og hendes familie kÊmper for at holde sult og nÞd fra dÞren.

Det gÄr fra slemt til vÊrre, da de tvinges til at flytte ud til kysten, hvor jorden er dÄrlig og livet som fiskere er farligt og hÄrdt. Gwyneths forÊldre har til sidst ingen anden mulighed end at give hende bort til et katolsk kloster i det barske nordvestlige hÞjland. Her mÞder Gwyneth en verden fuld af korruption og falskhed og fÄr en farlig fjende i den magtfulde Abbedisse. Men et gammelt ikon og en mystisk, kappeklÊdt mand dukker op i hendes liv og pÄlÊgger hende en opgave, der langt overgÄr hendes formÄen, men som det er liv og dÞd om at lÞse.

"Syndernes forladelse" udspiller sig i efterdÞnningerne af Skotlands forgÊves kampe for uafhÊngighed og lÞsrivelse fra England. Hele det gamle klansystem er gÄet i oplÞsning og de skotske klanhoveder erstattet af engelske adelsmÊnd, der intet gÞr for befolkningen og blot vil udnytte jorden til store fÄrehold. Dette fÞrer bÞlger af fattigdom og emigration med sig.


UpplÀsare: Githa Lehrmann
LĂ€ngd: