(0)

Syng mine svaner. Nordiske folkeeventyr

e-bok


"Der var engang en konge og en dronning, som havde seks smukke dÞtre. Da de var helt smÄ, blev de alle bortfÞrt af hvirvelvinden. FÞrst den Êldste, sÄ de to nÊstÊldste og til sidst de tre yngste. Kongen og dronningen sÞrgede dybt og lod sÞge overalt, men forgÊves. Ikke det ringeste spor var at finde af de forsvundne prinsesser."

Vibeke Stybe genfortÊller en rÊkke af de bedste nordiske folkeeventyr. Vi mÞder forsvundne prinsesser, stygge trolde, drillesyge nisser og en pige, der grÊder guldtÄrer. FortÊllingerne er ikke bare spÊndende og sjove for bÞrn og voksne, men ogsÄ et interessant kig tilbage i den nordiske folkesjÊl og de motiver, der dukker op pÄ tvÊrs af landegrÊnser og Ärhundreder.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1992 og henvender sig til voksne og bĂžrn over 6 Ă„r.

Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i bÞrnelitteratur. Hun var med til at sÊtte bÞrnelitteratur pÄ dagsordenen, og det var pÄ hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en sÊrlig bÞrnebogssamling ved Statens PÊdagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav bÄde sine egne bÞrnebÞger og vÊrker om bÞrnelitteratur generelt. Hun var i mange Är ansat ved Center for BÞrns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.