(0)

Syv lag

e-bok


Digte om at sÊtte et liv i en verden, der er ved at gÄ under, og om at skabe nye forbindelser til naturen og til det menneskeskabte. Julie Sten-Knudsen udfolder det nÊre og det store perspektiv med stÊrk poetisk kraft.

"Syv lag" kredser om, hvad det vil sige at sÊtte et barn i verden. Barnet bliver fÞdt ved akut kejsersnit, voldsomt og kaotisk, og efter fÞdslen rammes moren af en overvÊldende erkendelse af kroppens skrÞbelighed. I lyset af det mirakel livet er, trÊder den verden, som barnet er fÞdt ind i, frem med en ny og pÄtrÊngende alvor. Klimakrisen og usikkerheden om klodens fremtid gÞr det nÞdvendigt at lede efter en ny mÄde at se naturen pÄ, at afsÞge forbindelser og opblÞde hierarkier. Ved at stille skarpt pÄ det sÄrbare og omsorgsfulde ved mennesket og se vores omgivelser som vÊrdifulde og levende fremskrivesen alternativ, ikkeÞdelÊggende mÄde at forholde sig til verden pÄ.

Om forfatteren:

Julie Sten-Knudsen (f. 1984) er uddannet fra den svenske forfatterskole LitterÀrgestaltning og fra litteraturvidenskab, KÞbenhavns Universitet. Hun debuterede med digtsamlingen "Hjem er en retning" (2011). Hun har siden udgivet digtsamlingerne "Atlanterhavet vokser" (2013) og "Spor efter fugle" (2017). BÄde "Hjem er en retning" og "Spor efter fugle" er prÊmieret af Statens Kunstfond. Hendes digte er blevet oversat til tysk, polsk, svensk og engelsk.