(0)

Syv skilderier

ljudbok och e-bok


Syv psykologiske noveller om hvad der sker, nÄr et individ forbryder sig mod de fastsatte normer, om det sociale fÊllesskabs udstÞdelse af det enkelte menneske. Novellerne foregÄr pÄ tvÊrs af tid og sted, fra romerrigets storhedstid og til en fjern fremtid, som man kun kan spekulere om. Men fÊlles for novellerne er fortÊllingen om det udstÞdte menneske og den gruppe, der stÞder dem bort.

Albert Dam (1880-1972) var en dansk forfatter og journalist. Albert Dam voksede op pĂ„ landet nĂŠr Horsens og arbejde i sin barndom som hyrdedreng. Barndommen, det landlige liv og dets indtryk prĂŠger en stor del af forfatterskabet, om end Albert Dam formĂ„r at koble det rurale med det moderne og avantgardistiske. Han debuterede med novellen "Slud" i 1905, og i 1934 udkom hans fĂžrste roman "Saa‘ kom det nye BrĂždkorn".

Albert Dam var i sin ungdom inde og runde universitetet men stoppede igen pÄ grund af sygdom. Senere Äbnede han et konditori og arbejdede ogsÄ som landmand.

Efter Albert Dams dĂžd fik flere forfattere Ăžjnene op for kvaliteterne i hans forfatterskab blandt andet Per HĂžjholt og Vagn Lundby.